Hyvät sukulaiset!

Olavi Raassina 13.12.2023

Aika menee nopeasti. Edellisenä kesänä vietimme sukuseuran 30- vuotisjuhlia. Tänä kesänä teimme sukuretken Valamoon (Heinävedelle). Meitä oli retkellä ihan mukava joukko. Saimme nauttia luostarin luonnonrauhasta kauniista ja rauhoittavista maisemista. Viikonloppu kesäkuun alussa oli lämmin ja kaunis. Perjantai illan laivaristeily m/s Sergeillä Juojärvellä ja Taivallahden kanavalla oli hieno kokemus auringonlaskun aikaan. Kiitos kaikille sukuretkelle osallistuneille hienosta yhteisestä sukuretki matkasta!

Nyt alamme valmistella ensi kesän sukukokousta Vantaalla Hämeenkylän kartanoon, josta informaatiota sukulehdessä ja myöhemmin myös facebookissa. Hallituksen kokoukset olemme pitäneet yhtä lukuun ottamatta nettikokouksina. Tämä tuli käytännöksi pandemian aikaan, josta tuli uusi ”normaali” käytäntö monissa muissakin yhteyksissä.

Kesä oli sateinen, toivottavasti lunta ei sada ensi talvena samaa määrää, mutta tietäisihän se hyviä hiihtokelejä etelää myöten. Syksy on myös ollut sateinen ja jatkui samanlaisena, lokakuun lopulle asti. Marraskuulla alkoi pakkaset ja välillä lumisateet, jota on kertynyt aika mukavasti. Marraskuun lopulla pakkasta oli yhtenä aamuna -29.7. Muuten on pysytellyt pitkän jakson -10-20 välillä. Nyt olemme vuoden pimeimmässä ajassa, mutta adventin ajan kauniit virret ja joululaulu tapahtumat tuovat valoa pimeyden keskelle, niitä voi laulella myös kotona.

Pandemia koetteli meitä pari vuotta sitten, mutta jatkuu nyt lievempänä. Mekin sairastettiin koronaa mutta onneksi hyvin lievänä. vain pientä kuivaa yskää. Rokotuksista huolimatta korona oli jo toista kertaa., nyt jo ohi mennyt. Synkät varjot ovat jatkuneet, Ukrainan sota jatkuu ja nyt palaa Lähi-Idässä. Näitä palopesäkkeitä on monissa paikoissa yhtä aikaa, jopa maailman rauhaa uhkaamassa. Ihminen on vain sellainen, ettei näytä oppivan historiasta mitään. Me pieninä ihmisinä voimme vain toivoa ja rukoilla rauhaa maailmaan. Joulu on valon ja ilon juhla. Joulun sanoma tuo tulevaisuuden toivon!

Hyvää, rauhallista ja siunattua joulun aikaa. Hyvää Uutta Vuotta!

Olavi Raassina

Raassina Sukuseura Ry 2012 | Rekisteriseloste