Raassinat Valamon luostarissa Heinävedellä

Liisa Hautamäki 21.6.2023

Meitä kokoontui kaikkiaan 32 sukuun kuuluvaa sukuretkelle lauantaina 10.6.2023. Osa osallistujista risteili perjantai-iltana Juojärvellä m/s Sergein kyydissä. Katselimme hienoja maisemia ja koettiin myös Taivallahden kanavan kaksi sulkua. Lauantaina ohjelma käynnistyi puheenjohtaja Olavi Raassinan tervehdyssanoilla. Hallituksen jäsenet Taru Anttila ja Raija Saarijärvi kertoivat päivän kulusta tarkemmin. Sukuun kuuluvan Helena Saaristo-Parovuoren ikoninäyttelyn esitteli ikonografi Alexander Wikström. Hän kertoi laajemmin ikonitaiteesta ja ikonimaalauksen taustasta.

Karjalaisuudesta tämän päivän Suomessa luennoi Valamon kansanopiston teologisten aineiden opettaja, TT Juha Riikonen. Hän lähestyi aihetta Karjalan kielen ja ruokakulttuurin kautta.

Raassinoiden sukukirjan uudesta versiosta kertoi Mauri Lehikoinen. Kirjaan tulisi tiedot ennen vuotta 1930 syntyneistä. Lisäksi siihen tulisi seuran historiaa ja sukulehdessä olleita jäsenten kirjoituksia. Kirjan toteuttamisesta tekee hallitus päätöksen syksyn kokouksessa.

Maukkaan Ravintola Trapesan lounaan jälkeen meille esiteltiin luostarin historiaa, rakennuksia ja toimintaa tänä päivänä. Opastuskierroksen jälkeen oli vielä mahdollista tutustua Martta Wendelinin juhlanäyttelyyn ja luostarimuseoon. Helena Saaristo-Parovuori kertoi tekemistään ikoneista ja myös omasta maalaushistoriastaan näyttelynsä yhteydessä.

Tarkemmin sukuretkestä kerrotaan joulukuun sukulehdessä.

Oikein hyvää juhannusta ja kesää kaikille Raassinoille!

Raassina Sukuseura Ry 2012 | Rekisteriseloste