Hyvät sukulaiset!

Olavi Raassina 12.12.2022

Vuosi on ollut hyvin haastava, jopa pelottavakin. Turvalliseen ja tuttuun elämään on tullut uusia sävyjä, jotka ovat alkaneet romuttaa sitä turvallista elinympäristöä, johon olemme tottuneet. Ensin oli korona, kun siitä aloimme päästä voitolle, alkoi tämä prutaali sota Ukrainassa, joka on tuonut myös meidän elämään epävarmoja tekijöitä.

Me olemme saaneet kuitenkin viettää hyvää kesää. Elokuun alussa saimme pitää kahdella vuodella siirtyneet sukuseuran 30 -vuotisjuhlat Joensuussa, hotelli Kimmelissä, jopa ilman maskipakkoa. Itse sairastin koronan elokuun lopulla, tosin lievänä., siis en saanut sitä sukujuhlista.

Juhlakokoukseen oli uskaltautunut noin 60 sukulaista. Kaukaisin oli USA:sta ja Tanskan sukulaiset ovatkin olleet mukana aiemminkin, he pitivätkin upean lauluesityksen.  Myös kotimaan sukulaiset pitivät upeat esitykset mm. vävykkäät. Joensuun kaupungin tervehdyksen toi entinen kansanedustaja, kaupungin hallituksen/valtuuston jäsen Matti Väestö. Kiitos kaikille ohjelman suorittajille ja kaikille, jotka antoivat omat työpanoksensa juhlien onnistumiseksi. Kiitos kaikille mukana olleille, oli upeat juhlat. 

Sukuseurassa monissa tehtävissä pitkään vaikuttanut Matti Raassina kutsuttiin kunniajäseneksi. Kiitos Matille palveluista. Uudeksi hallitukseen valittiin Taru Anttila Riihimäeltä. Seppo Hokkasen jäädessä ”eläkkeelle”. Tervetuloa Taru uutena hallitukseen ja kiitos Sepolle palveluista sukuseuran hyväksi.

Ensi kesänä on sukuretken vuoro. Sukuretken paikaksi olemme valinneet Valamon luostarin Heinävedellä 9-10.6.2023. Laittakaapa kalenteriin varaus. Ohjelma ja muut käytännön asiat ovat suunnittelu vaiheessa. Tässä lehdessä on siitä ennakkotietoa.

Tämän lehden ilmestyessä elämme jo lähellä joulua. Sukupolvemme ei ole odottanut joulua niin epävarmoissa tunnelmissa, kun nyt odotamme. Maailman tilanne vaikuttaa myös meidän huoltovarmuuteen ja elinkustannuksiin. Nämä asiat askarruttavat, jopa ahdistavat monia. Pitäkää sukulaiset huolta toisistanne ja läheisistänne, ettei kukaan uuvu matkan varrelle. Joulun sanoma antaa meille lohtua elämään. Omalta osaltani haluan tuoda toivoa tähän aikaan PS 50:15  sanoin, jota myös Jumalan puhelinnumeroksi sanotaan:  ”Huuda minua avuksi hädän päivänä! Minä pelastan sinut ja sinä kunnioitat minua”.

Hyvää rauhallista, turvallista ja siunattua loppuvuotta. Hyvää tulevaa Vuotta!

Raassina Sukuseura Ry 2012 | Rekisteriseloste