Puheenjohtajan palsta

Hyvät sukulaiset!

Olavi Raassina 13.12.2023

Aika menee nopeasti. Edellisenä kesänä vietimme sukuseuran 30- vuotisjuhlia. Tänä kesänä teimme sukuretken Valamoon (Heinävedelle). Meitä oli retkellä ihan mukava joukko. Saimme nauttia luostarin luonnonrauhasta kauniista ja rauhoittavista maisemista. Viikonloppu kesäkuun alussa oli lämmin ja kaunis. Perjantai illan laivaristeily m/s Sergeillä Juojärvellä ja Taivallahden kanavalla oli hieno kokemus auringonlaskun aikaan. Kiitos kaikille sukuretkelle osallistuneille hienosta yhteisestä sukuretki matkasta!

Nyt alamme valmistella ensi kesän sukukokousta Vantaalla Hämeenkylän kartanoon, josta informaatiota sukulehdessä ja myöhemmin myös facebookissa. Hallituksen kokoukset olemme pitäneet yhtä lukuun ottamatta nettikokouksina. Tämä tuli käytännöksi pandemian aikaan, josta tuli uusi ”normaali” käytäntö monissa muissakin yhteyksissä.

Kesä oli sateinen, toivottavasti lunta ei sada ensi talvena samaa määrää, mutta tietäisihän se hyviä hiihtokelejä etelää myöten. Syksy on myös ollut sateinen ja jatkui samanlaisena, lokakuun lopulle asti. Marraskuulla alkoi pakkaset ja välillä lumisateet, jota on kertynyt aika mukavasti. Marraskuun lopulla pakkasta oli yhtenä aamuna -29.7. Muuten on pysytellyt pitkän jakson -10-20 välillä. Nyt olemme vuoden pimeimmässä ajassa, mutta adventin ajan kauniit virret ja joululaulu tapahtumat tuovat valoa pimeyden keskelle, niitä voi laulella myös kotona.

Pandemia koetteli meitä pari vuotta sitten, mutta jatkuu nyt lievempänä. Mekin sairastettiin koronaa mutta onneksi hyvin lievänä. vain pientä kuivaa yskää. Rokotuksista huolimatta korona oli jo toista kertaa., nyt jo ohi mennyt. Synkät varjot ovat jatkuneet, Ukrainan sota jatkuu ja nyt palaa Lähi-Idässä. Näitä palopesäkkeitä on monissa paikoissa yhtä aikaa, jopa maailman rauhaa uhkaamassa. Ihminen on vain sellainen, ettei näytä oppivan historiasta mitään. Me pieninä ihmisinä voimme vain toivoa ja rukoilla rauhaa maailmaan. Joulu on valon ja ilon juhla. Joulun sanoma tuo tulevaisuuden toivon!

Hyvää, rauhallista ja siunattua joulun aikaa. Hyvää Uutta Vuotta!

Olavi Raassina

Hyvät sukulaiset!

Olavi Raassina 12.12.2022

Vuosi on ollut hyvin haastava, jopa pelottavakin. Turvalliseen ja tuttuun elämään on tullut uusia sävyjä, jotka ovat alkaneet romuttaa sitä turvallista elinympäristöä, johon olemme tottuneet. Ensin oli korona, kun siitä aloimme päästä voitolle, alkoi tämä prutaali sota Ukrainassa, joka on tuonut myös meidän elämään epävarmoja tekijöitä.

Me olemme saaneet kuitenkin viettää hyvää kesää. Elokuun alussa saimme pitää kahdella vuodella siirtyneet sukuseuran 30 -vuotisjuhlat Joensuussa, hotelli Kimmelissä, jopa ilman maskipakkoa. Itse sairastin koronan elokuun lopulla, tosin lievänä., siis en saanut sitä sukujuhlista.

Juhlakokoukseen oli uskaltautunut noin 60 sukulaista. Kaukaisin oli USA:sta ja Tanskan sukulaiset ovatkin olleet mukana aiemminkin, he pitivätkin upean lauluesityksen.  Myös kotimaan sukulaiset pitivät upeat esitykset mm. vävykkäät. Joensuun kaupungin tervehdyksen toi entinen kansanedustaja, kaupungin hallituksen/valtuuston jäsen Matti Väestö. Kiitos kaikille ohjelman suorittajille ja kaikille, jotka antoivat omat työpanoksensa juhlien onnistumiseksi. Kiitos kaikille mukana olleille, oli upeat juhlat. 

Sukuseurassa monissa tehtävissä pitkään vaikuttanut Matti Raassina kutsuttiin kunniajäseneksi. Kiitos Matille palveluista. Uudeksi hallitukseen valittiin Taru Anttila Riihimäeltä. Seppo Hokkasen jäädessä ”eläkkeelle”. Tervetuloa Taru uutena hallitukseen ja kiitos Sepolle palveluista sukuseuran hyväksi.

Ensi kesänä on sukuretken vuoro. Sukuretken paikaksi olemme valinneet Valamon luostarin Heinävedellä 9-10.6.2023. Laittakaapa kalenteriin varaus. Ohjelma ja muut käytännön asiat ovat suunnittelu vaiheessa. Tässä lehdessä on siitä ennakkotietoa.

Tämän lehden ilmestyessä elämme jo lähellä joulua. Sukupolvemme ei ole odottanut joulua niin epävarmoissa tunnelmissa, kun nyt odotamme. Maailman tilanne vaikuttaa myös meidän huoltovarmuuteen ja elinkustannuksiin. Nämä asiat askarruttavat, jopa ahdistavat monia. Pitäkää sukulaiset huolta toisistanne ja läheisistänne, ettei kukaan uuvu matkan varrelle. Joulun sanoma antaa meille lohtua elämään. Omalta osaltani haluan tuoda toivoa tähän aikaan PS 50:15  sanoin, jota myös Jumalan puhelinnumeroksi sanotaan:  ”Huuda minua avuksi hädän päivänä! Minä pelastan sinut ja sinä kunnioitat minua”.

Hyvää rauhallista, turvallista ja siunattua loppuvuotta. Hyvää tulevaa Vuotta!

Hyvät sukulaiset!

Olavi Raassina 4.5.2021

Kevät/kesä tulee hitaasti, yhtä hitaasti poistuu koronaepidemia keskuudestamme. Rokotukset myös etenevät hitaasti, nuoremmat työikäiset saavat ensimmäisen rokotuksen näillä näkymin vasta kesän loppupuolella. Varsinkin sisätiloissa pidettävien tilaisuuksien osallistujamääriä rajoitetaan edelleen. Sukuseuran hallitus tiedusteli sähköpostilla niiltä 76 jäseneltä, joiden sähköpostiosoite on tiedossa, halukkuutta osallistua elokuun alkuun 2021 suunniteltuun sukujuhlaan. Tiedustelimme myös näkemystä siirtää juhla vuodelle 2022. Enemmistö vastaajista (30) kannatti juhlien siirtämistä. Hallitus keskusteli vaihtoehdoista 27.4.2021 pitämässään video -kokouksessa. Totesimme , että juhlien valmistelu ja suunnittelu mahdollisten rajoitusten puitteissa on haasteellista. Yksimielisesti päätimme siirtää sukujuhlan pidettäväksi lauantaina 6.8.2022 Joensuussa. Sukujuhlan pitopaikka varmistuu myöhemmin. Ilmoitamme asiasta sukulehdessä, sukuseuran sivuilla ja facebookissa joulukuun alussa 2021 ja keväällä 2022. Vuonna 2022 pidetään myös seuran sääntömääräinen vuosikokous. Sukujuhlan siirtäminen on harmillista, mutta katsoimme sen tämän hetken tietojen perustella varmimmaksi. Toivotaan että kesällä 2022 voimme kokoontua ja olla yhdessä vapaammin kuin nyt. Lämmin kiitos kaikille vastanneille!

Hallitus on noudattanut kokoontumisohjeita ja pitänyt hallituksen kokoukset videoyhteydellä. Nyt toukokuun alkupuolella tulee jäsenille jäsentiedote, jossa mukana on myös jäsenmaksulomake. Sukulehti on ilmestynyt perinteisesti joulukuun alussa ja on tärkeä tiedotuskanava edelleen. Lehdessä on ollut jäsenten kirjoituksia perhetapahtumista, muisteluita sukuun kuuluvista henkilöistä, myös valokuvia. Edelleenkin olisi mukava saada kirjoituksia elävöittämään lehteä! Lehdessä myös onnitellaan syntymäpäiväsankareita, kerrotaan iloisista perhetapahtumista, muistellaan poisnukkuneita.

Sukuseuralle valmistui viime vuonna uusia myyntituotteita. Sukuvaakunalla koristeltuja pellavaisia laudeliinoja (a 20 €), peflettejä (a 10 €), mustia pellavaisia ostoskasseja (a 9 €). Tänä vuonna on hankittu sukuvaakunapinssi (a 5 €). Raassina kynäkin on suunnitelmissa. Myyntituotteita voi kysellä ja tilata Tarja Raassinalta, traastaja@gmail.com

Sukuseuran isäntäviiriä on kyselty, mutta toistaiseksi emme ole saaneet riittävästi ennakkotilauksia (väh 10 kpl). Hallitus pyytää, jos olet halukas ostamaan viirin, ilmoita ostavasi viirin sitovasti, – myös aiemmin halukkuutensa ilmoittaneet. Viiri tulee maksamaan materiaalista riippuen 70-90 € kpl. Mikäli saamme riittävästi tilauksia, käynnistämme viirin valmistuksen, sillä 1990 -luvulla tehdyn sukuviirin suunnitelmat on uudistettava. Isäntäviirin sitovat tilaukset; pj Olavi Raassina, oraassin@gmail.com, tai sihteeri Liisa hautamäki, liisa.hautamaki@kolumbus.fi

Oikein hyvää kesää, hyvää vointia ja terveyttä kaikille -pitäkää toisistanne huolta!

Hyvä lukija!

Tarja Raassina 10.6.2018

Muistattehan että sukukokous ja juhla lähestyvät. Nyt alkais olla aika varata paikka ja osallistua tapahtumaan.
Lahden Upseerikerho on hieno ja esteetön paikka, ruoka on hyvää ja seurakin tulee olemaan parasta mahdollista. Siis Raassinoita toivottavasti “tuvan” täydellä.

Ilmoittautumisia ottaa vastaan: Pj Tarja Raassina sekä varapj Matti Raassina.

Hyvää Juhannusta kaikille ja iloista mieltä juhlan odottelussa.

Tarja Raassina
sukuseuran puh joht

traastaja@gmail.com tai puh 045 2700969

Hyvä lukija!

Tarja Raassina 29.3.2018

Kevät keikkuen tulevi. Tarkoittaa että sataa lunta, pakastaa, aurinko paistaa ja kaikkea tätä sekaisin, ainakin täällä Etelä-Suomessa. Pikkutytöt sanoi tänään, että ukonilma tulee kun oli niin tosi mustat pilvet. Taivas oli ihan musta, luultiin ensin savuksi, mutta osoittautui lumisateeksi tosi tummista pilvistä. Parin kilometrin jälkeen taas aurinko paistoi. Toivottavasti tämä tekee kevään.

Pääsiäinen on tässä ja nyt. Sitten vappu, juhannus, sukukokous ja -juhla. Toivottavasti moni pääsee tulemaan Lahteen. Upseerikerholla on hienot tilat, sihteerin kanssa kävimme katsastamassa paikan.

Odotamme runsasta osanottoa.

Kevään tiedote lähtee huhtikuussa ja siinä tarkemmat tiedot kokouksesta ja muusta.
Aurinkoista kevään odotusta ja kesää.

Tavataanhan elokuussa Lahdessa?

Tarja Raassina

Marraskuu 2016

Tarja Raassina 27.11.2016

Hyvä Lukija!

Taas on vuosi vierähtänyt ja paljon tapahtunut, surua ja iloakin.

Nyt on ensimmäinen adventti käsillä tätä kirjoittaessani. Mitä vanhemmaksi tulen, sitä nopeammin aika tuntuu rientävän. Onkohan muilla sama juttu?

Sihteerin kanssa postitimme sukulehden loppuviikolla. Tulee pikapuoliin jäsenille.

Täällä pääkaupunkiseudulla oli jo talvi, noin yhden viikon ajan. Sitten kaikki suli pois, nyt pientä heikohkoa lumisadetta ilmassa ja liukkaita kohtia teillä.

Odotamme valkoista joulua koko maahan, toivottavasti toteutuu. Tulisi oikea joulun tunnelma, sellainen lapsuuden joulu.
Ihanaa kun perheessä on “pikkuväkeä” niin joulukin tuntuu erilaiselta lasten iloa katsellessa.

Ensi kesänä teemme retken historialliseen Suomenlinnaan, Suomi 100-vuotta teemalla. Toivottavasti sää suosii ja saadaan oikein iso porukka kasaan Raassinoita.

Nyt haluan toivottaa kaikille lukijoille oikein riemullista adventti aikaa ja Rauhallista Joulua sekä Onnellista Uutta Vuotta 2017

Tarja Raassina

Syyskuu 2016

Tarja Raassina 22.9.2016

Hyvä lukija.

Kiitän luottamuksesta uudelleen valintani johdosta. Lisäksi saimme hallitukseen uusia jäseniä. Todella mukavaa, ns “uutta verta”. Tervetuloa joukkoon uudet henkilöt.

Kesän kokous ja juhla vietetty ja mukavaa oli. Kiitos kaikille osallistujille.

Illat ovat jo melko pimeitä. Kun kirjoitan tätä, kuu paistaa sisään ikkunasta ja sekoittaa pään ja vie unet. Huomenna vasta ihan täytenä, mutta nyt jo melkoinen mollukka.

Nyt suunnittelemme kesän 2017 retkeä Suomenlinnaan. Sinne siksi, että se kytkeytyy historiallisesti Suomen 100-vuotis juhlavuoteen. Mielenkiintoinen retki, sanoisin. Tarkempia tietoja ennen joulua ilmestyvässä sukulehdessä.

Toivotan kaikille oikein hyvää ja mukavaa syksyä; poimikaa puolukoita ja sieniä, niitä nyt kuulemma riittää. Syksyinen metsä rentouttaa ja antaa voimia ja positiivistå energiaa.
Ja halatkaa puita.

Tarja Raassina

sukuseuran puheenjohtaja

Kesäkuu 2016

Tarja Raassina 19.6.2016

Hyvä lukija!

Kevät / kesä on jo pitkällä. Täällä pääkaupunkiseudulla kukkii melkein KAIKKI. Omena- luumu- ja kirsikkapuut. Kaikki marjapensaat ym.
Juhannus lähestyy vinhaa vauhtia ja sukukokoukseen ja -juhlaan ilmoittautumisen H-hetki samalla.
Toivoisin mahdollisemman monen tulevan Joensuuhun heinäkuun lopulla.
Ja juhlaanhan voi ja saa osallistua vaikka ei olisikaan sukuseuran jäsen. Perjantai-illan teatteriinkin toivomme runsasta osanottoa.

Muistakaa ilmoittautua puheenjohtajalle:
puh 045 2700969
tai
traastaja@gmail.com
myös postitse voi ilmoittauta

Oikein hyvää kesän ja yhteisen juhlan odotusta

Tarja Raassina
Raassina-sukuseuran puh johtaja

Maaliskuu 2016

Tarja Raassina 20.3.2016

Tervehdys kaikille lukijoille!

Sukuseuran hallitus kokoontui Joensuussa, Vetreassa. Suunnittelimme kesän kokousta ja sukujuhlaa. Tulkaa toki mahdollisimman moni mukaan.

30.7.2016 on kokous, mutta perjantaina 29.7. mennään Utran kesäteatteriin, jos porukkaa tulee. Lauantai on sitten kokous- ja juhlapäivä. Tiedote tulee kevään aikana sekä jäsenmaksulomake.

Varatkaa päivät kalenteristanne että ette unohda.

Sukuviiristä sovimme, että kun kymmenkunta tilausta tullut, niin viirejä tilataan. Hinta tulisi olemaan n.75 – 80 euroa + postimaksu. Tilatkaa ajoissa, niin viirit saa esim. juhlapaikalla kesällä. Tilaukset puheenjohtajalle. Uudessa viirissä alaosa tulisi puna-mustana, Pohjois- Karjalan väreissä.

Toivotan kaikille aurinkoista kevättä, hyvää pääsiäistä. Nauttikaa kevään tulosta ja kaikesta siitä, mikä siihen liitttyy.

Tarja Raassina

sukuseuran puh johtaja

Joulukuu 2015

Tarja Raassina 19.12.2015

Hyvä lukija.

Joulun aika on taas ihan ovella ja sukulehteä odotellaan. Nyt on kirjapainossa sattunut konerikko, ja oma lehtemme on myöhässä.

Toivotaan, että saadaan se kuitenkin toimitettua jäsenille vielä tämän vuoden puolella.

Tässä yhteydessä haluan kiittää sukuseuraa, hallituksen jäseniä ja kaikkia sukulaisia huomionosoituksista merkkipäivänäni tullessani ”aikuisen” naisen ikään.

Oikein Rauhallista Joulua ja Hyvää, Onnellista Uutta Vuotta 2016

Olkoon uusi vuosi aina edellistä parempi.

Tarja Raassina

Kesäkuu 2015

Tarja Raassina 18.6.2015

Hei kaikki!

Juhannus jo kolkuttelee ovelle. Lämmitä säätä kaivataan, ainakin tänne pääkaupunkiseudulle. Tuuli toivotaan ties minne, täällä tuulee joka päivä.
Kiireitä taitaa olla yhdellä jos toisellakin.

Sukuretken valmistelut hyvässä mallissa ja matkakuume nousussa, eikö vaan?
Itse en pääse retkelle tärkeän perhetapahtuman vuoksi, mutta olenpa “hengessä mukana”.
Nauttikaa retkestä, te, jotka sinne lähdette. Ottakaa paljon valokuvia, että saadaan lehteen kuvia ja kokemuksia.

Oikein hyvää juhannusta ja kesää ihan jokaiselle teistä!

Tarja Raassina
sukuseuran pj

Hyvä lukija!

Tarja Raassina 3.4.2015

Toivotan kaikille oikein Hyvää ja Rauhallista Pääsiäistä!

Kevätkin oli jo melko pitkällä, mutta takatalvi tuli ja luntakin melkoinen määrä, vaikka räntäähän se oli ja sulaakin äkkiä pois.

Sukuseuran retkelle on ilmoittautunut mukava joukko ihmisiä, jokunen lisää, niin retki toteutuu. Itse en valitettavasti voi osallistua, perhejuhlia juuri siihen aikoihin. Mutta toivotan oikein mukavaa ja mielenkiintoista retkeä kaikille osallistujille.
Varmaan kuulemme retkestä seuraavassa juhlassa ja sukuviestistä saamme lukea matkakertomuksen ja kuvia.

Kevättä ja kesää odotellessa

Tarja Raassina

Marraskuu 2014

Tarja Raassina 24.11.2014

Hyvä Lukija!

Tätä kirjoittaessani on tasan kuukausi jouluaattoon. Aika tuntuu menevän ihan siivillä mitä vanhemmaksi tulee. Lapsena ei oikein osannut mieltää mitä “kuukausi jouluun” tarkoitti. Nyt sen oivaltaa että sehän on ihan just, ja ennenkuin huomaakaan, se on jo ohi ja odotamme kevättä, kesää ja sukuretkeä.
Lehti ilmestyy lähiaikoina ja siinä on tarkemmat tiedot kesäretkestä. Toivottavasti saamme joukon kasaan, että retki toteutuu.

Helsinkiin satoi perjantaina ensi lumi, mutta nyt siitä on jo suurin osa sulanut. Onneksi ei tarvinnut lähteä ajelemaan.
Mummin rakkaat on muuttaneet lähemmäksi ja se tarkoittaa, että mummi viettää enemmän aikaa lapsenlasten kanssa ja kokee itsensä tarpeelliseksi.

Nyt odotellaan joulua, rauhoitutaan pikkuhiljaa kynttilöiden loisteessa, kuunnellaan jouluista musiikkia ja nautitaan tästä ajasta. Kohta talven selkä taittuu ja alkaa kevään ja kesän odotus
.
Sitä ennen toivotan kaikille lukijoille, sukulaisille ja muille OIKEIN RAUHALLISTA JA SIUNATTUA JOULUN AIKAA!!

J.K.
Vielä ehtii tilata sukuriipuksen jouluksi. Nyt siihen saa T-paidan mukaan samaan hintaan. Mukava joululahja antaa.

Tarja Raassina

Elokuu 2014

Tarja Raassina 14.8.2014

Hyvä lukija

Allekirjoittanut jatkaa sitten puheenjohtajana seuraavat kaksi vuotta. Kiitän luottamuksesta ja antakaa palautetta.

Hallitukseen tuli uusia jäseniä. Uskon, että yhteistyö heidänkin kanssaan on hyvää ja antoisaa. Yhteisiä asioita hoitelemme.

Ensi kesän retkeä suunnitellaan. Toivottavasti toteutuu.

Tämä kesä on mennyt ihan mummina Villen tyttöjä hoidellessa. Mustikat on tänä kesänä jääneet metsään tämän mummin osalta. Toivottavasti tulee vielä monta mukavaa marjaista kesää.

Käykää myös facebookin Raassinat ryhmän sivuilla, sieltä löytyy paljon mielenkiintoista ja ajankohtaista asiaa. Sinne voi myös laittaa omat kommentit.

Oikein mukavaa alkanutta syksyä ja muistakaa myös levätä.

Tarja Raassina

Hyvä lukija!

Tarja Raassina 15.5.2014

Sukukokous ja -juhla lähestyvät. Toivottavasti mahdollisimman moni osallistuu ja tulee tapaamaan sukulaisia, kaukaisempia ja vähemmän kaukaisia.
Toivotaan kauniita ja lämpimiä ilmoja, Helsingissä on paljon kaikkea mukavaa muutenkin kesällä.

Kouluikäisillä lapsilla on mahdollisuus käydä Ateneumissa Tove Jansson näyttelyssä. Alle 18v se on ilmainen. Katsotaan saadaanko sopiva pienehkö ryhmä kasaan.
Ilmoittautumisen yhteydessä kannattaa mainita osallistuminen Ateneumin retkeen.

Kaikki olette sydämellisesti tervetulleita kokoukseen ja juhlaan. Muistakaa ilmoittautua ajoissa.

Tarja Raassina
Raassina sukuseuran puheenjohtaja

Helmikuu 2014

Hyvä Lukija!

Kevät tulee jo vauhdilla, vaikka talvea ei juurikaan ole ollut, ainakaan täällä etelässä. Nyt valmistaudumme jo kesän sukujuhlaan ja -kokoukseen. Ohjelmaa suunnitellaan, hallitus käy vielä ”paikan päällä” katsastamassa tilat ja sopimassa yksityiskohdista. Uutta tietoa DNA tutkimuksesta tullut, Mauri kertoo siitäkin tarkemmin Kaisaniemessä. Todella mielenkiintoista.

Myyntituotteita on saatavilla, T-paitoja, kaulakoruja, ja sukuseuran postimerkkejä. Samoin sukukirjaa on vielä jokunen kappale.
Kaikille kesällä Raassina-paita päälle! Erittäin hyvä laatu. Tuplamummina ajattelin antaa kaulakorut Pimpulalle ja Pampulalle. Ovat kyllä niin nuoria vielä, että laitetaan talteen, ymmärtävät sitten isompina sen henkisen arvon, mikä siihen liittyy. Ja on myöskin esimerkiksi mitä mainioin rippilahja!

Oikein mukavaa kevättä ja kesän odotuksia kaikille! Mehän tapaamme varmasti Kaisaniemessä, eikös niin?

Tarja Raassina

Joulukuu 2013

Hyvä lukija!

Tulevana viikonloppuna on ensimmäinen adventti. Alamme valmistautua jouluun, vaikka tavaratalot on jo ainakin kuukauden toitottaneet joulua ja lahjojen ostamista! Minusta nykyjoulussa on ihan liikaa kaikenmoista hälinää ja muuta. Pienet lapset perheessä on tietysti eri juttu. Lasten kanssahan joulu on ihan erilainen kuin ”näillä kymmenillä”.

Tänä vuonna, joulun alla minusta on tulossa toisen kerran mummi. Se on aivan ihanaa. Katsellaan ja odotellaan koska se pikkuinen päättää syntyä. Joulun lapsi joka tapauksessa. Näin se suku kasvaa ja laajenee.

Jouluna käydään haudoilla, sytytetään kynttilät ja muistellaan pois nukkuneita rakkaita läheisiä ja ystäviä. Niin minäkin aion tehdä. Ottakaa joulu rauhallisesti, ulkoilkaa, levätkää ja lukekaa hyviä kirjoja. Nauttikaa vapaista kiireettömistä päivistä.

Toivotan kaikille oikein Iloisen Rauhallista Adventtiaikaa ja Mukavaa Joulua sekä Erinomaisen Hyvää Uutta Vuotta 2014

Tarja Raassina

Hyvä lukija!

5.9.2013 Tarja Raassina

Kesä alkaa olla ohi, ja katseet suuntautuvat syksyyn, talveen ja etenkin ensi kesän kokoukseen ja sukujuhlaan.
Työryhmä on kokoontunut ja “palaveeranut”, muutamia tarkennuksia on pyydetty eri palvelun tarjoajilta ja kokouspaikoista. Aikahan on elokuun 2. päivä. Niistä sitten tarkemmin täällä sekä Raassinoita ryhmässä fb-sivuilla.

Seuralla on T- paitoja melko runsaasti vielä jäljellä. Kannattaa tilata valmiiksi ensi kesää varten.

Juhlaan tarvittaisiin jokunen esiintyjä, löytyykö suvun piiristä esim lausujaa, sketsinikkaria tms? Ilmoittautumiset joko puheenjohtajalle tai sihteerille.

Mukavaa syksyä kaikille
toivottelee Tarja Raassina
puh johtaja

Huhtikuu 2013

10.4.2013 Tarja Raassina

Hyvä lukija,

aikaa on kulunut melkoisesti siitä, kun viimeksi kirjoitin tänne palstalle. Kevät on jo pitkällä, vaikka talven tuntua riittää. Joku on löytänyt ensimmäiset leskenlehdetkin. Naapuritalon pihassa kukki lumikellot hangen takana seinän vierustalla.
Hallitus kokoontui Imatralla ja alustavia suunnitelmia vuoden 2014 kokouksesta on vireillä. Kokous pidetään Helsingissä elokuun alussa. Lisää tietoja tulee tiedotteessa ja syksyn lehdessä.
Jos teillä on ohjelmaehdotuksia tai muuta, esim kokouspaikaksi, niin niitä saa laittaa puheenjohtajalle, sihteerille tai hallituksen jäsenille.
Katsotaan sitten, mitä saamme aikaan.
Toivotan iloista ja aurinkoista kesän odotusta kaikille. Kyllä se kesä sieltä vielä tulee.

Tarja Raassina

Talvinen tervehdys lumentäytteisestä Helsingistä!

21.12.2012 Tarja Raassina

Joulunaikaan muistelemme menneitä, myös ja etenkin heitä, jotka eivät enää ole keskuudessamme.
Kumma juttu, kun teen jotain, äiti tulee väistämättä mieleen. Jotenkin aina ajattelin etten ole kuten äitini, mutta niin vaan huomaan sanovani ja tekeväni asioita ”äidin malliin”. Joskus se jopa harmittaa, useimmiten kuitenkin huvittaa. Onkohan muilla samanlaisia kokemuksia ja tuntemuksia.

Aattona käydään haudoilla viemässä kynttilät, niin omaisille kuin ystävillekin. Kun kulkee hämärällä hautausmaalla jossa sadat, jos ei tuhannet kynttilät palavat, tulee niin juhlallinen ja upea olo, sitä ei voi sanoin kuvata. Etenkin nyt, kun täällä pääkaupunkiseudullakin on lunta vaikka kuinka paljon.

Joulurauhan julistamisen aikaan toivottelen mielessäni rauhallista ja ihanaa joulua Teillekin kaikille.

Oikein Hyvää Joulua ja vielä parempaa Uutta Vuotta!

Tarja Raassina
Raassina sukuseuran puh joht

Marraskuu 2012

Hyvä lukija.

On taas se aika vuodesta, jolloin pimeys valtaa maiseman. Lumi vähän auttaisi, mutta täällä pääkaupunkiseudulla se taitaa olla toistaiseksi turha toive.
Äsken paikallislehteä selatessani huomasin mainokset, jotka toitottavat joulun avausta! Pöyristyttävää; yli kuukausi vielä jouluun ja nyt jo joulupukit ym revitellään esiin.

En muista, kuinka aikaisin ennen vanhaan alettiin harjoitella joululauluja ja muita esityksiä ”kuusijuhlaa” varten. Kansakoulun 4 alaluokkaa kävin 50-luvun alkupuolella Seutulan kylässä, Hki mlk. Koko kylän väki tuli tähän juhlaan, jota todella kutsuttiin kuusijuhlaksi. Luokkaan oli tuotu korkea kuusi ja siinä paloi oikeat kynttilät.
Nykyään on toisenlaista, oli jo silloin kun omat pojat kävivät koulua; 70- ja 90-luvuilla.
Ennen oli ennen ja nyt on nyt, sanoivat he jo silloin minulle. Mitä se onkaan nyt, ja sitten kun pieni ihana Jade-tyttönen aloittaa joskus koulunsa.

Sukulehti postitetaan lähipäivinä jäsenille. Jos et ole vielä Raassina-sukuseuran jäsen, niin nyt kannattaa liittyä. Lehdessä on mukavia juttuja kesän Kiteen kokouksesta. Sekä tietysti melko paljon tietoa DNA tutkimuksesta. Mielenkiintoista mitä kaikkea siitä voi löytyä meidänkin sukumme kohdalla; mistä me olemme kotoisin ja mistäpäin esi-isät ovat lähteneet liikkeelle aikoinaan.

Facebookissa on ryhmä Raassinat, kirjoitelkaa sinne ja kotisivujen vieraskirjaan. Kertokaa pieniä tapahtumia, sattumuksia ym.

Toivotan Sinulle mukavaa syksyä, joulun odotusta ja valkoista lunta sen verran, että vähän valkenee.

Tarja Raassina
Raassina sukuseuran puh joht

Kesäkuu 2012

Kirjoittanut Tarja Raassina
14.06.2012 18:46

Hyvä lukija!
Jo joutui armas aika, ja suvi suloinen, kauniisti joka paikkaa koristaa kukkanen….
Lämpimämpää vaan sais olla.
Eilen olin serkkuni tyttären lakkiaisjuhlissa, kylmää oli. Olin niin iloissani kutsun saatuani, kun ajattelin että nyt olisi tilaisuus käyttää kesäistä kukkamekkoa!
Pitkät housut ja sadetakki päällä, se siitä juhla-asusta.
Toivottavasti Kiteellä on lämpimämpää. Tätä kirjoittaessani siihen on aikaa tasan kaksi kuukautta!
Innoissani odotan, millaisen juhlan olemme saaneet aikaan, sekä tietysti kokouksen.
Ja perjantainahan on kesäteatteriesitys. Paikalliset esitykset, paikkakunnasta riippumatta, ovat aina hauskoja ja katsomisen arvoisia.
Mitä persoonallisia kykyjä niistä löytyykään…
Muistakaa ilmottautua ajoissa, sankoin joukoin teatteriin, kokoukseen ja juhlaan.
Toivottavasti näemme Kiteellä mahdollisimman monilukuisana joukkona.
Toivotan kaikille kauniita ja lämpöisiä kesäpäiviä, sadettakin
kohtuullisesti niille, jotka sitä tarvitsevat.

Tarja Raassina
Raassina sukuseuran pjRaassina Sukuseura Ry 2012 | Rekisteriseloste