In memoriam

Sukuseuran kunnia- ja perustajajäsen
EINO RAASSINA 1943-2017

Miksi kuljen- multa kysytään
Raassinoihe kanssa juhlimaan
Suvituuli siihen vastatkoon
kotokunnaat kutsun antakoon

Nämä laulun sanat alkoivat kuulua sisimmässäni, kun kuulin Eino Raassinan poismenosta. Eino Raassina syntyi luovutetussa Karjalassa Suistamolla 14.11.1943 ja kuoli vaikeaan sairauteen 73- vuotiaana 23.2.2017 Kouvolassa.

Raassina- suvun jäsenet oppivat tuntemaan Einon sukurakkaana ihmisenä ja sukuseura-aktiivina. Eino oli järjestämässä ensimmäistä sukukokousta 1990 toimien perustamiskokouksen puheenjohtajana sekä laati sukuseuralle säännöt, jotka ovat pääosiltaan vieläkin käytössä. Ylioppilaaksi Eino valmistui Oulun Lyseosta 1964 ja filosofian maisteriksi Helsingin yliopistolta 1969. Työuran Eino teki UPM Kymmenen tietohallintotarkastajana, ja tietotekniikka osaamista hän antoi suvulle ensimmäisen sukukirjan tekemisessä ja jäsenrekisterin perustamisessa.

Eino Raassinan rakkaimmat harrastukset olivat klassinen musiikki ja luonnossa liikkuminen. Itse hän oli taitava viulun soittaja ja esitti taitojaan sukukokouksissa. Railakkaana sanan- käyttäjänä hän kirjoitti sukumme historiaa esittävän näytelmän Knut Grassnekista, toimien itse Knuuttina. Myös jokaisen sukukokouksen alussa laulettava ”Raassinoiksi olen syntynyt” laulun sanat ovat Einon käsialaa ja tekipä hän Raassinoille oman marssinkin.

Eino Raassinaa jäivät kaipaamaa Helmi-puoliso, lapset ja rakkaat lapsenlapset.

Hallituksen puolesta Mauri Lehikoinen

Raassina Sukuseura Ry 2012 | Rekisteriseloste