Puheenjohtajan tervehdys

Olavi Raassina 18.12.2019

Hyvät sukulaiset! 

Vuosi alkaa pikkuhiljaa tulla päätökseen. Tätä kirjoittaessani on juuri siirretty kelloja kohti juhannusta. Siitä muistaa minne päin on siirrettävä, kun muistaa, että kohti juhannusta.  

Viime kesänä oli sukuretken vuoro ja saimme tehdä matkan Viipuriin, Saimaan kanavaa myöten laskeuduimme Lappeenrannasta Viipuriin 8 sulun ja n. 76 m pudotuksen jälkeen. Matka onnistui hyvin. Tutustuimme Viipurin lisäksi, vielä kunnostuksen alla olevaan Monrepos -puistoon, osa porukasta tutustui kunnostettuun Alvar Aallon suunnittelemaan kaupungin kirjastoon, yhteisen illallisen vietimme – myös entisöidyssä ravintola Espilässä. Kiertoajelulle lähtiessämme ihmeteltiin vanhoihin sotilaspukuihin sonnustautuneita miehiä ja torilla olevia vanhoja asekokelmia. Kysyttäessä,  Suomea puhuva opas kuittasi heidän liittyvän ”johonkin” sotilasnäytökseen. Olin aiemmin ottanut asiasta selvää ja näytös liittyi Viipurin ”vapautuksen” vuosijuhlaan. Opas totesi siihen ”että sellainen historia meidän välillä oli”. Matka oli kaikin puolin onnistunut, Viipuri jäi ”vapauttamatta”. Kiipesimme hyvässä järjestyksessä 8 sulun kautta takaisin Lappeenrantaan. 

Nyt tulevana kesänä 2020 on vuorossa sukukokous, juhlakokous. Vietämme 30 -vuotisjuhlaa  8.8.2020 Utran Uittotuvalla Joensuussa. Varatkaahan aikaa tuohon kokoukseen. Suunnitelmissa on myös 9.8 tehdä käynti palaneen Kiihtelysvaaran kirkon muistomerkille, jossa kirkossa aloitimme ensimmäisen sukukokouksen jumalanpalveluksella 1990. Tervetuloa runsain joukoin tapaamaan sukulaisia. 

Vietämme kohta vuoden pimeintä aikaa. Joulunaika katkaisee tämän kaamoksen monenlaisten touhujen keskellä.  Kiireisimmät ovat jo sytyttäneet joulukuuset pihoillensa lokakuun lopulla. Ihmiset kaipaavat valoa. Joulu tuo muistutuksen valosta keskellämme. Kesän touhujen jälkeen on aika vähän levähtääkin. 

Tavataan ensi kesänä Joensuussa.  

Hyvää, rauhallista ja siunattua joulunodotusta ja Hyvää Uutta Vuotta! 

Olavi Raassina 

Raassina Sukuseura Ry 2012 | Rekisteriseloste