Marraskuu 2012

Hyvä lukija.

On taas se aika vuodesta, jolloin pimeys valtaa maiseman. Lumi vähän auttaisi, mutta täällä pääkaupunkiseudulla se taitaa olla toistaiseksi turha toive.
Äsken paikallislehteä selatessani huomasin mainokset, jotka toitottavat joulun avausta! Pöyristyttävää; yli kuukausi vielä jouluun ja nyt jo joulupukit ym revitellään esiin.

En muista, kuinka aikaisin ennen vanhaan alettiin harjoitella joululauluja ja muita esityksiä ”kuusijuhlaa” varten. Kansakoulun 4 alaluokkaa kävin 50-luvun alkupuolella Seutulan kylässä, Hki mlk. Koko kylän väki tuli tähän juhlaan, jota todella kutsuttiin kuusijuhlaksi. Luokkaan oli tuotu korkea kuusi ja siinä paloi oikeat kynttilät.
Nykyään on toisenlaista, oli jo silloin kun omat pojat kävivät koulua; 70- ja 90-luvuilla.
Ennen oli ennen ja nyt on nyt, sanoivat he jo silloin minulle. Mitä se onkaan nyt, ja sitten kun pieni ihana Jade-tyttönen aloittaa joskus koulunsa.

Sukulehti postitetaan lähipäivinä jäsenille. Jos et ole vielä Raassina-sukuseuran jäsen, niin nyt kannattaa liittyä. Lehdessä on mukavia juttuja kesän Kiteen kokouksesta. Sekä tietysti melko paljon tietoa DNA tutkimuksesta. Mielenkiintoista mitä kaikkea siitä voi löytyä meidänkin sukumme kohdalla; mistä me olemme kotoisin ja mistäpäin esi-isät ovat lähteneet liikkeelle aikoinaan.

Facebookissa on ryhmä Raassinat, kirjoitelkaa sinne ja kotisivujen vieraskirjaan. Kertokaa pieniä tapahtumia, sattumuksia ym.

Toivotan Sinulle mukavaa syksyä, joulun odotusta ja valkoista lunta sen verran, että vähän valkenee.

Tarja Raassina
Raassina sukuseuran puh joht

Raassina Sukuseura Ry 2012 | Rekisteriseloste