Uusi puheenjohtaja esittäytyy

Olavi Raassina 23.8.2018

HYVÄT SUKULAISET!
Sukukokous Lahden upseerikerholla tarjosi arvokkaat puitteet. Kunnioitusta herättävien upseereiden kuvat seinillä saivat tarkistamaan kravatin suoruutta, jos kenellä sellainen sattui olemaan. Kokous toi itselleni yllätyksen, kun minua ehdotettiin ja valittiin sukuseuran hallitukseen ja suoraan puheenjohtajaksi. Olisin mieluummin aloittanut hallituksen jäsenenä, mutta kun näin pääsi käymään, niin kiitän luottamuksesta. Edellinen puheenjohtaja Tarja Raassina halusi luopua puheenjohtajan paikalta, mutta jatkaa vielä hallituksen jäsenenä. Kiitos Tarjalle siitä työstä jonka hän on tehnyt useamman kauden ajan sukuseuran hyväksi. Samoin kiitos Mauri Lehikoiselle siitä arvokkaasta työstä, jota hän on tehnyt sukututkimuksen parissa ja hallituksessa eri tehtävissä sukuseuran perustamisesta lähtien. Nyt Mauri halusi luovuttaa viestikapulan muille. Muilta osin hallitus jatkaa entisenä.

Mutta kuka on tämä uusi puheenjohtaja, siksi on paikallaan vähän esitellä itsensä. Olen Olavi (Olli) Raassina (P2931). Olen syntynyt Pielisjärvellä (nyk. Lieksa). Päätynyt monen mutkan kautta asumaan Iisalmeen, josta vaimoni Eeva on kotoisin.

Viimeiset 20 vuotta olen ollut lähetystyössä Venäjällä Inkerin kirkon palveluksessa (venäjällä toimiva luterilainen kirkko). Viimeiset 13 vuotta olimme yhdessä vaimoni kanssa työssä Inkerin kirkossa suomalaisen lähetysjärjestön lähettämänä ja asuimme siellä – Karjalassa. Vastuullani oli 2 pientä luterilaista seurakuntaa Segezassa, jossa asuimme ja Vienan Kemissä, Vienan meren rannalla. Vuonna 2015 palasimme Suomeen ja Iisalmeen viettämään eläkepäiviä. Mutta vierailemme siellä eläkkeelle jäätyämme ystäviä tapaamassa ja avustamassa kansallisia työntekijöitä, Eläkkeelle jäämisessä on omat haasteensa, osata kontrolloida menonsa. Tarjontaa riittäisi.

Olin mukana sukuseuraa perustamassa Kiihtelysvaarassa 1990. Sen jälkeen olen ollut muistaakseni pari, kolme kertaa sukukokouksessa, jos loma on sattunut samaan ajankohtaan. Tuo asuminen ulkomailla ei ole mahdollistanut aktiivista osallistumista sukuseuran toimintaan. Sukuseurat, kuten monet muut yhdistykset ovat tulevaisuudessa monenlaisten haasteiden edessä, ettei ne jäisi vain meidän eläkeläisten harrastukseksi. Työelämässä olevilla on omat haasteensa työn ja perheen parissa, siksi monilla ei ole mahdollista aktiiviseen osallistumiseen. Lisäksi niillä, joilla on mahdollisuus osallistua -heitä vedetään mukaan monenlaiseen toimintaan.

Jatketaan yhdessä ja mietitään tulevaisuutta niillä resursseilla, mitä on käytössä. Hyvää kesän loppua ja syksyä kaikille sukulaisille. Presidenttimme Uuden Vuoden puheita lainaten ja taustastani johtuen. Toivotan teille kaikille Jumalan siunausta!
Kiitos kaikille ohjelmien esittäjille ja vastuunkantajille hienosta sukujuhlasta Lahdessa!

Olavi Raassina
Sukuseuran uusi puheenjohtaja
oraassin@gmail.com
0500189246

Raassina Sukuseura Ry 2012 | Rekisteriseloste